Grunnleggarar

Fri Inspirasjon vart grunnlagt av Henrik Yksnøy og Erik Schouw-Hansen i 2009. Henrik og Erik møttes da de begge studerte ved Høgskolen i Molde. Samme interesser, samme drømmer, og samme evnen og lysten til å omsette drømmer om store opplevelser til handling.

Shetland

Erik Schouw-Hansen

Erik Schouw-Hansen ble født i 1984, og vokste opp i Bergen med nær tilknytning til fjell og hav. Over de siste årene har Erik studert ved en rekke universiteter på tre kontinenter og holder en bachelorgrad i jus og ledelse, en mastergrad i logistikk og supply chain management, og en delmaster i entreprenørskap. Erik bor i Bergen, der han arbeidar som konsulent i sitt eget selskap Deploy Group.

For Erik er intet eventyr for stort eller for lite. I vintersessongen er Erik lidenskapelig opptatt av toppturing og tindebestigning, frikjøring på ski, snøkiting og lange ensomme skiturer som strekker seg over flere dager med stjernehimmelen som tak. Etter vinteren, når fjellsidene begynner å tørke og fjorden blir fri for is brukes tiden til seiling og fjellklatring.

Største eventyr: Ro fra Norge til Shetland i 17 fots færing

Motiveres av: Å være tilstede på reisen

Henrik Yksnøy

Henrik vart født i 1987 i Volda, og med hus på Yksnøya har livet på og ved sjøen vore ein sentral del av oppveksten. Og med Sunnmørsalpane i hagen, har det blitt mange turar på fjellet, både sommar, haust og vinter. Han har mange interesser, blant dei finn vi: jakt, fiske, friluftsliv, segling og padling.

Henrik er utdanna siviløkonom med ein mastergrad i Supply Chain Management frå Høgskolen i Molde. Frå same skulen har han ein bachelor i økonomi og administrasjon. Henrik arbeidar som Senior Associate i Consulting i PwC Nordvest, og bur i Volda.

Største eventyr:

- Segle «Melkeruta», Noreg til Karibbien og tilbake, i ein Bostrøm 31.

- Ro frå Noreg til Shetland i ein 17 fots færing

Motiveres av: Å nå målet

Med oss i Fri Inspirasjon

Fri Inspirasjon er mykje meir enn grunnleggarane. Vårt nettverk består av eventyrlystne personar på jakt etter store opplevelsar, i tillegg til sponsorar og bidragsytarar som gjer prosjekta mogleg. Vi består av ei rekke personer som basert på sine erfaringar hjelper oss frem for at vi skal lykkast med turane våra.